Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Vi och dom : Bengt Jangfeldt om Ryssland som idé
Isbn: 978-91-4623-416-6
Förlag: Wahlström & Widstrand
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: maj 2017

E-bok | 28 dygns lånetid

Vi och dom : Bengt Jangfeldt om Ryssland som idé

Ryssland - en egen civilisation?Allt ifrån Peter den store till Vladimir Putin har frågan om Rysslands förhållande till Väst och västerländska värderingar upptagit och splittrat landet. Samma dualism präglar ett annat särdrag i rysk historia, nämligen relationen mellan härskare och folk. I den koncisa och klargörande Vi och dom. Bengt Jangfeldt om Ryssland som idé lyfter författaren fram den ryska historiens pendelrörelser mellan stagnation och uppbrott, förtryck och töväder, reformer och kontrareformer. Ryssarna ser gärna sitt land som moraliskt överlägset länderna i Väst – en uppfattning starkt påverkad av den ortodoxa kyrkans roll. Genom att redogöra för huvuddragen i den ryska ”civilisationsmyten” hjälper oss Rysslandskännaren Bengt Jangfeldt att förstå inte bara vårt grannlands idéhistoria utan också det speciella i dagens ryska politik och kultur.

Bengt Jangfeldt har två gånger tilldelats Augustpriset, för Svenska vägar till S:t Petersburg (1998) och för sin stora biografi över den ryske poeten Vladimir Majakovskij Med livet som insats (2007).I En rysk historia (2015) berättade han om sitt intresse för rysk kultur och ryska språket – ett intresse som har följt honom genom hela hans yrkesbana.


Augustprisjuryn om Med livet som insats:
”En biografi av internationell klass där författarens förtrogenhet med den ryska verkligheten och kretsen kring Majakovskij får texten att pulsera av liv.”Omslagsformgivare: Elsa Wohlfahrt LarssonLogga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone