Jump to content
Cover for Historien om Arthur Truluv
Isbn: 978-91-7771-104-9
Publisher: Printz Publishing
Category:
Novels
Accessible since: October 2018

E-book

Historien om Arthur Truluv

Under de senaste sex månaderna har Arthur Moses dagar sett likadana ut: Han pysslar om sin rosenträdgård och sin katt, Gordon, sedan tar han bussen till kyrkogården för att äta lunch vid sin hustrus grav. 

Artonåriga Maddy Harris tillbringar rasterna på kyrkogården för att slippa den mobbing hon utsätts för i skolan. En eftermiddag gör hon Arthur sällskap vid Nolas grav – en gest som är början på en oväntad vänskap mellan två ensamma själar. Rörd av Arthurs vänlighet och trofasthet ger Maddy honom smeknamnet Truluv, äkta kärlek. 

Även Lucille, Arthurs ensamma och kärlekstörstande granne, blir en del av gemenskapen. Men när Maddy tar ett livsomvälvande beslut kommer det att påverka hela den osannolika lilla trion. 

Historien om Arthur Truluv är en varm och upplyftande berättelse om hur lite det ibland krävs för att förvandla vänner till familjemedlemmar, och om att vi kan hitta lyckan i alla åldrar om vi bara vågar sträcka ut handen.

Elizabeth Berg (f. 1948) är författare till 28 böcker och hennes verk har översatts till 27 språk. Hon skriver en bok om året, och innan hon blev författare arbetade hon som servitris, sjuksköterska och sångerska i ett rockband. Hon bor utanför Chicago.”När det oundvikliga händer i denna hjärtevärmande roman, så lycka till med att övertyga dig själv om att klumpen i halsen bara är en sympatireaktion på en av Gordons hårbollar.”

USA Today

 

”Bergs roman är lika trösterik som Lucilles nybakta kakor, med gott om charm och minnesvärda karaktärer. Läsarna kommer att bli tagna av den här berättelsen om hur vänskap kan övervinna alla generationsklyftor och att det aldrig är försent att hitta en ny mening med livet.”

Publisher’s Weekly

 

”I flera dagar efter att jag avslutat Historien om Arthur Truluvkände jag mig upplyft av den, och jag berättade gång på gång för vänner om boken. Läs den här, sa jag, den är en välkommen påminnelse om att vi alla är grannar här.”

Chicago Tribune

 

”Inte sedan Paul Zindels klassiker The Pigman har vi sett ett sådant unikt band mellan människor som antagligen inte skulle ge varandra en blick i verkliga livet. Den här lilla, mäktiga romanen bevisar att de borde göra det.”

People

 


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone