Jump to content
Cover for Systrarna i Auschwitz
Isbn: 978-91-7893-850-6
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: October 2020
Narrator: Amanda Ooms
Length: 15 hours 21 minutes

Audiobook

Systrarna i Auschwitz

Den sanna historien om två judiska systrars kamp i hjärtat av nazisternas rike

VINNARE AV OPZIJ LITTERATURPRIS 2019


Det är 1940 och »Den slutgiltiga lösningen« ska precis inledas. Nazisterna har ockuperat Nederländerna, men motståndet växer och två judiska systrar – Janny och Lien Brilleslijper – riskerar sina liv för att rädda de som jagas genom att inhysa dem i sitt hus, »‘t Hooge Nest«. Huset fungerar som fristad och blir en av de viktigaste platserna i landet för judiska flyktingar. Men när huset och dess invånare blir förrådda av en granne inleds den mest skräckfyllda tiden i systrarnas liv.
Det är början på slutet. Med tyskt nederlag i sikte blir familjen Brilleslijper - tillsammans med Anne Frank och hennes familj - satta på det sista tåget till Auschwitz. Det som väntar dem där kommer att pröva systrarna långt bortom mänsklig föreställningsförmåga. De blir fråntagna allt utom sitt mod, sitt motstånd och kärleken till varandra.

ROXANE VAN IPEREN [f.1976] är en holländsk författare, advokat och publicist. När van Iperen och hennes familj flyttade in i huset »‘t Hooge Nest« 2012 upptäckte de att där fanns en bortglömd historia. Det blev stoffet till romanen som innehåller foton från familjens Brilleslijpers privata arkiv. Systrarna i Auschwitz tilldelades 2019 års Opzijpris i Nederländerna.

»En fängslande berättelse om en fruktansvärd familjehistoria. Systrarna i Auschwitz är en läsupplevelse som vidgar dina kunskaper.«
Ur Opzij-juryns motivering

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone