Jump to content
Cover for När elefanter drömmer
Isbn: 978-87-2670-725-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture
Accessible since: November 2020
Narrator: Malin Lybeck
Length: 1 hour 25 minutes

Audiobook

När elefanter drömmer

Som tjugofyraårig biologistudent bestämmer sig Therese för att åka till Thailand. I väntan på att vännen Sara ska ansluta åker hon som volontär till Elefantparken, en liten farm som tar hand om föräldralösa elefantungar. För Therese låter det som nyttig erfarenhet inför de kommande studierna i djurbeteende - i verkligheten ska det komma att bli något mycket större. Något hon aldrig kunnat föreställa sig.

Tiden på Elefantparken blir en livsomvälvande period där Therese skapar starka band till både djuren och människorna. En upplevelse som präglas av eufori, sorg och kärlek. Och en djup andlighet som hon inte visste fanns. När allt når sin brytpunkt och alla tvingas åt olika håll måste de lära sig att leva på nytt igen - utan varandra. Men hur går man vidare efter att ha upplevt något så stort?

'När elefanter drömmer' är en rörande berättelse om bandet mellan djur och människa - och om sådant vår vetenskap inte kan mäta med instrument. Boken belyser även elefanternas avancerade kultur och känsloliv, samt problematiken med den turistnäring som finansierar det tortyrliknande tämjandet av vilda elefanter i Asien.

Therese Lilliesköld är en svensk antrozoolog och författare. Hennes bokdebut kom år 2019 med faktaboken 'Katt och människa emellan' och till vardags föreläser hon om djurens beteenden och relationer till människan.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone